Grote onduidelijkheid Wtl-toekenning loonkostenvoordelen

Yoeri Weekhout, Business Manager
4 juli 2019
175x bekeken

Werkgevers ontvingen uiterlijk 15 maart 2019 de voorlopige berekening voor de Wet tegemoetkomingen loondomein van UWV. Deze Wtl-toekenning is een belangrijk overzicht om te controleren! Ziet u incomplete gegevens? Dan lijken uw loonkostenvoordelen niet goed geregistreerd.

Afwijkingen in berekening Wtl-toekenning

Dit zogeheten Wtl-overzicht bevat de bij het UWV bekende loonkostenvoordelen en lage-inkomensvoordelen over het jaar 2018. Human Capital Scan beoordeelt deze overzichten voor werkgevers: tot nu toe hebben we bij 63% afwijkingen geconstateerd. Deze afwijkingen kunnen een gevolg zijn van een verkeerd aangevinkte indicatie of uren-registratie in de loonadministratie.

Mislopen van loonkostenvoordelen

Maar onze specialisten constateren ook een misinterpretatie van de Wet tegemoetkoming loondomein door het UWV. Mogelijk wordt hierdoor een deel van de loonkostenvoordelen niet toegekend, terwijl werkgevers hier wel recht op hebben.

Correctie mogelijk tot 1 mei a.s.

U heeft tot 1 mei 2019 de tijd om eventuele correcties nog door te voeren in de loonadministratie. Deze kan UWV nog meenemen in de definitieve berekening die u vóór 1 augustus 2019 (via de Belastingdienst) ontvangt.

Oplossing: kosteloze beoordeling

Ons advies: laat de voorlopige berekening voor 1 mei a.s. kosteloos door Human Capital Scan beoordelen. Wij adviseren u welke vervolgstappen nodig zijn om tot de juiste berekening te komen.

Veilig uploaden, binnen 1 werkdag contact

U kunt uw voorlopige beslissing beveiligd uploaden: gebruik deze veilige upload-link
Wij bevestigen de ontvangst en zullen binnen 1 werkdag contact met u opnemen.

Nog geen voorlopige berekening ontvangen?

Ook dan komen wij in actie richting UWV.
Stuur een e-mail aan lkvcheck@hcscan.nl indien u geen beslissing heeft ontvangen. Wij gaan kosteloos voor u na of en wanneer u de beschikking wel krijgt.

Liever eerst persoonlijk contact?

Onze Wtl-specialist Yoeri Weekhout staat u graag te woord: bel 088-1810000.

Achtergrond

In totaal verwacht de overheid over 2018 € 297 miljoen uit te betalen aan aangevraagde loonkostenvoordelen. Dit zal in de komende jaren naar verwachting toenemen tot € 302 miljoen in de jaren 2021-2023.

Voorbeeld Wtl-bericht

Benieuwd naar hoe een Wtl-bericht eruit ziet? Bekijk hier de pdf van een Wtl-bericht.

Over Human Capital Services

Human Capital Scan maakt deel uit van Human Capital Services. Door goede kennis van de wetgeving en UWV en Belastingdienst besparen wij jaarlijks vele miljoenen voor werkgevers. Human Capital Services bestaat uit vier bedrijven:

  • Human Capital Alert – weet alles over het beperken van schade door arbeidsongeschiktheid
  • Human Capital Scan – verlaagt uw loonkosten door optimale toepassing van subsidies en kortingen
  • Human Capital Insurance – helpt de juiste verzekering te kiezen en bij het voorkomen en beperken van lang verzuim en Ziektewet en WGA-lasten
  • Human Capital Lab – eigen R&D-afdeling, waar voortdurend nieuwe diensten en producten worden getoetst en doorontwikkeld

Yoeri Weekhout, Business Manager

Meer van deze auteur