Whk-beschikking 2020 binnen: wat nu?

Yeroen Schouten, Content Beheerder
13 november 2019
433x bekeken

Het einde van 2019 nadert: dat betekent dat u uw beschikking Werkhervattingskas (Whk) voor 2020 binnenkort ontvangt. De gedifferentieerde premie Whk is voor veel bedrijven individueel opgesteld: dit is foutgevoelig. In een jaar met stijgende premiepercentages is het des te belangrijker uw beschikking op fouten te laten controleren.

Stijgende premies

De door UWV eerder gepubliceerde nota laat een lichte stijging van de gemiddelde premies voor de WGA en ZW zien, met respectievelijk 0,01% en 0,09%. Daarmee komt het premiepercentage WGA op 0,76% en voor de ZW op 0,52%. Voor de minimum- en maximumpremies stelt UWV een afwijking van een kwart en vier keer van het gemiddelde. Die afwijkingen laten de ruimte tot aanzienlijk verkeerd toegerekende premie voor uw organisatie.

UWV verklaart de stijging van de premie ZW naar aanleiding van de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans, die de sectorfondsen afschaft. Hierdoor worden de staartlasten, of uitkeringen die doorbetaald moeten na overgang naar het Eigenrisicodragerschap, uit de Whk betaald.

Wat betekent dit voor u?

Zoals eerder gemeld zijn er in het afgelopen jaar opvallende ontwikkelingen omtrent de Whk-beschikkingen geweest. Hierin liggen kansen voor werkgevers. Helaas laten zij die vaak liggen. Binnen 6 weken na ontvangst van uw Whk-beschikking kunt u bezwaar laten maken: zorg dat u op tijd de beschikking laat controleren.

Yeroen Schouten, Content Beheerder

Meer van deze auteur