Verlenging subsidie Praktijkleren tot 2023

Joey, Adviseur
14 september 2018
293x bekeken

Tot 2023 verlenging subsidie praktijkleren

Mooi nieuws: de verlenging subsidie praktijkleren is een feit, tot 2023! Eindelijk is er meer duidelijkheid over de toekomst van de subsidieregeling praktijkleren. De Tweede Kamer stemde op 6 november 2018 unaniem voor de motie van de VVD om de subsidieregeling te verlengen.

Acties voor verlenging subsidie praktijkleren

Het was lange tijd onzeker wat er met de subsidieregeling zou gebeuren na 2019. Tienduizenden leerbanen in het beroepsonderwijs stonden op het spel. Zowel het beroepsonderwijs als het bedrijfsleven startte diverse acties op om de noodzaak van de subsidieregeling duidelijk te maken en om verlengen van de regeling te vragen.

MBO-leerlingen BBL-variant

De subsidieregeling geldt voornamelijk voor MBO-leerlingen die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen. In totaal behelst deze groep bijna 108.000 leerlingen in Nederland. Werkgevers kunnen de subsidieregeling aanvragen wanneer zij een leerling, die aan de gestelde voorwaarden voldoet, in dienst hebben en begeleiden. De subsidie kan eens per jaar, na afloop van het schooljaar, aangevraagd worden: lees hier hoe

Komt u in aanmerking?

Benieuwd of u mogelijk in aanmerking komt voor de subsidieregeling praktijkleren?
Neem direct contact op met een van onze specialisten voor deze subsidie:
Joey de Klerk
joey.de.klerk@hcscan.nl
(06) 31901568

Joey de Klerk, Adviseur

Meer van deze auteur