QuotumScan

Yoeri Weekhout, Business Manager
8 juli 2019
267x bekeken

Met de QuotumScan weet u precies hoeveel mensen nu al in uw organisatie werkzaam zijn die onder de banenafspraak vallen. Het kan goed zijn dat zich onder uw medewerkers al een aantal ‘doelgroepers’ bevinden. De QuotumScan brengt deze medewerkers in kaart. Onze adviseurs kunnen ook de prognose berekenen van het toekomstige quotumpercentage.

QuotumScan: zicht op de zaak

Belangrijk: bij het vaststellen van de doelgroepers gaat het niet alleen om het aantal mensen in loondienst. Het gaat om het aantal mensen, die onder deze doelgroep vallen, waarvoor werkplekken zijn gecreëerd. Een werkplek staat gelijk aan 25,5 uur. U kunt één werkplek ook invullen door meerdere personen parttime in te zetten.

Het is ook mogelijk dat uitzend- of detacheringsconstructies kunnen bijdragen aan het quotum binnen uw organisatie. Lees hier meer tips

Prognose quotumpercentage

Onze adviseurs zetten met de quotumscan graag hun kennis en ervaring in voor uw organisatie. Zo weet u waar u aan toe bent en welke acties u moet ondernemen om te voldoen aan de eisen van de Quotumwet. Hoe hoog het quotumpercentage wordt, is afhankelijk van het totaal aantal werknemers in Nederland dat in een bepaald jaar werkt.

Een indicatie geven is wel mogelijk: het quotumpercentage bedraagt voor 2018 1,93 procent en zal stijgen tot ca. 2,5 procent in 2026.

Nieuwsgierig naar de QuotumScan?

Human Capital Scan is een van de vier bedrijven van Human Capital Services. Wij hebben experts op het terrein van de Quotumwet. Zij helpen u graag verder!

Contact met een specialist

Yoeri Weekhout
yoeri.weekhout@hcscan.nl
(06) 22068960

Yoeri Weekhout, Business Manager

Meer van deze auteur