Professioneel rechtshulpverlener

Nico van Hemmen, Sr. Specialist
10 juli 2019
230x bekeken

Onze arbeidsdeskundige die ook specialist is voor beroep en bezwaar, staat geregistreerd bij UWV als professioneel rechtshulpverlener. Dit betekent dat hij ook alle medische stukken in mag zien, naast de juridische documenten. Zo wordt sneller duidelijk of het haalbaar is om een bezwaar al dan niet door te zetten.

Wel of geen bezwaar?

Doordat hij zich een totaalbeeld kan vormen van elk dossier, wordt het veel eenvoudiger om in te schatten welke arbeidskundige en/of medische gronden er zijn om een bezwaar te kunnen opstarten. Zeker sinds de strenge regels van de AVG gelden betekent dit een aanzienlijke versnelling van het proces.

Dubbele kennis van zaken

Op grond van de bevindingen kunnen een arts en/of arbeidsdeskundige worden ingeschakeld om de zaak goed voor te bereiden. Het maakt hun aanwezigheid op een hoorzitting vanzelfsprekend en zij kunnen tot in hoger beroep bij de zaak betrokken blijven. Met deze dubbele kennis van zaken komen bezwaarzaken sneller van de grond, wat weer kan leiden tot forse besparingen.

U wilt meer informatie of advies

Human Capital Alert is een van de vier bedrijven van Human Capital Services. Wij hebben experts op het terrein van langdurig verzuim en WIA, WGA, Eigenrisicodragen enz. Zij helpen u graag verder!

Contact met een specialist

Interesse in de diensten van onze professioneel rechtshulpverlener?
Neem contact op met Human Capital Alert:

info@hcalert.nl
088-1810 008
Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag

Nico van Hemmen, Sr. Specialist

Meer van deze auteur