Loonkostenvoordelen vanaf 1 januari 2018

Yoeri Weekhout, Business Manager
19 september 2017
208x bekeken

Op 1 januari 2018 gaat het loonkostenvoordeel (LKV) in. Deze tegemoetkoming ontvangt de werkgever indien hij bepaalde doelgroepen werknemers in dienst neemt of houdt. De loonkostenvoordelen vervangen de premiekortingen voor oudere en arbeidsgehandicapte werknemers.

Om in aanmerking te komen voor één van de nieuwe loonkostenvoordelen kunnen wij een doelgroepverklaring bij UWV aanvragen. Deze verklaring geeft aan dat u als werkgever recht heeft op een loonkostenvoordeel voor die specifieke werknemer.

Binnen drie maanden

De doelgroepverklaring moet uiterlijk drie maanden na indiensttreding van de werknemer worden aangevraagd. Bent u te laat dan kunt u geen aanspraak op een loonkostenvoordeel maken.

Stel de juiste vragen aan werknemers

Door de aanstaande wijzigingen van premiekortingen naar loonkostenvoordelen en de nieuwe termijn van drie maanden waarin een aanvraag moet worden ingediend is het van groot belang nieuwe werknemers zo spoedig mogelijk te bevragen naar relevante informatie om te beoordelen of er het recht op een loonkostenvoordeel bestaat.

Dit proces kunnen wij monitoren en versnellen met een digitale versie van het personeelsformulier welke wij voor u kunnen inzetten.

Yoeri Weekhout, Business Manager

Meer van deze auteur