Lage-inkomensvoordeel reeds actief

Yoeri Weekhout, Business Manager
12 maart 2018
191x bekeken

De Wet tegemoetkoming loondomein is per 1 januari 2017 met het lage-inkomensvoordeel (LIV) van start gegaan. In 2017 heeft u voor werknemers met een laag loon mogelijk recht op een tegemoetkoming in de loonkosten. UWV verstuurt u een dezer dagen maar vóór 15 maart 2018 een voorlopig overzicht van het LIV waarop u recht heeft.

U hoeft verder niets te doen om aanspraak te maken op het LIV. UWV gebruikt de gegevens die u aangeleverd heeft bij de Belastingdienst middels de maandelijkse aangifte loonheffingen en polisadministratie.

Werkgeversvoordeel

Dit werkgeversvoordeel is voor werknemers die:

– een gemiddeld uurloon verdienen van 100% tot en met 125% van het wettelijk minimumloon,
– minimaal 1248 verloonde uren hebben en
– de AOW-leeftijd nog niet hebben bereikt.

Beschikking voor 1 augustus

Eventuele aanpassingen of correcties kunt u tot en met 1 mei 2018 insturen aan de Belastingdienst. De hoogte van het LIV wordt vervolgens berekend aan de hand van de gegevens zoals deze op 1 mei in de polisadministratie vermeld staan. Vóór 1 augustus 2018 ontvangt u de beschikking met het definitieve bedrag aan voordeel. Dit voordeel wordt in september 2018 aan u uitbetaald.

Controle overzicht UWV

Graag controleren wij voor u het eerste overzicht wat rond deze tijd verstrekt wordt door UWV om te bepalen of u correcties dient door te voeren in de administratie zodat uw gegevens op 1 mei 2018 correct zijn verwerkt.

Hiervoor hebben wij het eerste overzicht LIV van het UWV en de verzamelloonstaat/ erzamelloonlijst 2017 van uw salarisadministratie nodig.

Vragen?

Neem contact met onze specialist op:
Yoeri Weekhout
yoeri.weekhout@hcscan.nl
(06) 22 06 8960

Yoeri Weekhout, Business Manager

Meer van deze auteur