Laat de Wtl-beschikking controleren

Yeroen Schouten, Content Beheerder
6 augustus 2019
320x bekeken

Hij is er: de definitieve berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het betreft een vervolg op de voorlopige berekening die eerder dit jaar verstuurd is. De definitieve berekening bevat het bedrag aan financiƫle tegemoetkomingen dat binnen 6 weken ontvangen wordt.

De Wtl-beschikking wordt uiterlijk 31 juli door de Belastingdienst opgestuurd. Inmiddels hebben veel werkgevers de beschikking al ontvangen. Als dit niet het geval is, maar u wel een voorlopige berekening heeft ontvangen, kunnen wij deze alsnog opvragen.

Afwijking op Wtl-berekeningen

Hoewel de (jeugd-) lage-inkomensvoordelen automatisch op de Wtl-beschikking komen wanneer daar sprake van is, moeten de loonkostenvoordelen door uw organisatie zelf aangezet worden. Het UWV heeft beoordeeld of u recht heeft op de verschillende loonkosten-voordelen. Helaas is gebleken dat onterecht afwijzingen op Wtl-beschikkingen gekomen zijn.

In tegenstelling tot de voorlopige berekening, is definitieve berekening een beschikking waartegen bezwaar gemaakt kan worden. Human Capital Scan kan de definitieve berekening voor u controleren en waar nodig bezwaar maken. Aangezien een deel van de voorlopige berekeningen fouten bleek te bevatten, is het van belang binnen 6 weken na ontvangst de controle uit te voeren.

Wij kunnen u helpen

Human Capital Scan helpt bij het inventariseren van de loonkostenvoordelen waar u aanspraak op maakt. Een voorbeeld hiervan is het overgangsrecht van premiekortingen uit 2017 naar loonkostenvoordelen uit 2018. Met onze hulp bent u ervan verzekerd dat het UWV en de Belastingdienst met de juiste informatie werken. Zo mist u geen regelingen waar u recht op heeft. Neem voor verdere informatie gerust contact met ons op.

Voorbeeld Wtl-bericht

Benieuwd naar hoe een Wtl-bericht eruit ziet? Bekijk hier de pdf van een Wtl-bericht.

Controle van uw Wtl-beschikking

U kunt de definitieve beschikking laten controleren door onze Wtl-specialiste:

Lisa Hinsbeeck
lkvcheck@hcscan.nl
088-1810000

Yeroen Schouten, Content Beheerder

Meer van deze auteur