‘Financieel CV’ rekentool overheid is onvolledig

Yoeri Weekhout, Business Manager
10 juli 2019
313x bekeken

Via een nieuwe website van de overheid kunnen werknemers en werkgevers inzicht krijgen in de loonkostenvoordelen die gelden bij een nieuw of lopend dienstverband. De minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, wil hiermee werkzoekenden helpen door potentiële voordelen in een ‘financieel CV’ te berekenen.

Rekentool heeft gebreken

Dit financieel CV is ook bruikbaar voor werkgevers om eventuele loonkostenvoordelen van reeds bestaande dienstverbanden te berekenen. Maar: de rekentool werkt vooralsnog niet met terugwerkende kracht.

Ontbrekende regelingen

Er zijn nog andere loonkostenvoordelen die voor werkgevers interessant zijn, maar niet meegenomen worden in het financieel CV. Specifieke regelingen bijvoorbeeld, zoals gemeentelijke plaatsingssubsidies en de Subsidieregeling Praktijkleren.

Zonde voor de werknemer en werkgever, omdat de werknemer hierdoor juist extra aantrekkelijk wordt om aan te nemen. Ook minder vaak voorkomende regelingen, waaronder loonregres, missen nog.

Het hele plaatje: LoonkostenScan

Hoge besparingen, zoals de verscheidene premiekortingen, worden niet meegenomen. Wilt u zeker zijn dat u alle subsidies en kortingen vindt? Laat dan een LoonkostenScan uitvoeren.

Vergeet de AVG-eisen niet

Verder moet een werkgever rekening houden met de AVG en de opvraagtermijn voor loonkostenvoordelen. Om het financieel CV volledig in te vullen is het uitkeringsverleden van de werknemer nodig. Dit is echter lang niet altijd bij indiensttreding bekend.

Ken op tijd het werkverleden van nieuwe werknemers

Hoewel een werknemer na twee maanden duidelijkheid over de huidige – of vorige – uitkeringen moet verschaffen, is hierna een groot deel van de opvraagtermijn al verstreken. Wil u zeker weten dat u binnen de opvraagtermijn van drie maanden na indiensttreding blijft? Maak dan gebruik van personeelsformulier.nl, een handig formulier waarmee u snel inzicht heeft in het arbeidsverleden van nieuwe werknemers, volgens de AVG-regels!

Vraag om meer informatie of advies:

Yoeri Weekhout
yoeri.weekhout@hcscan.nl
(088) 1810000

Yoeri Weekhout, Business Manager

Meer van deze auteur