Beslissing Eigenrisicodragerschap per 1-1-2020

Sil Wagenaar, Relatiemanager
26 november 2018
279x bekeken

Komend jaar is voor veel werkgevers een belangrijk jaar in de (her)overweging van het eigenrisicodragerschap. In navolging van 2016 zullen veel werkgevers in 2019 opnieuw een keuze moeten maken voor de komende drie jaar.

Terug naar het UWV, het voorstel van de huidige verzekeraar accepteren of opnieuw een marktonderzoek laten uitvoeren? Daarnaast is het voor steeds meer werkgevers mogelijk om de kosten van de WGA-uitkeringen voor eigen rekening te nemen. Laat u daarom zorgvuldig informeren over alle vormen van financiering voor de Ziektewet en de WGA.

Maak de juiste keuze

Naast de financiƫle afweging speelt ook dienstverlening een steeds grotere rol in het keuze traject. Een gespecialiseerde partij helpt een werkgever bij het voorkomen of beperken van de WGA lasten. Integratie van de dienstverlening met de financieringsoplossing (publiek of privaat) brengt een werkgever veel voordeel. Zorg er daarom voor dat uw keuze voor dienstverlening en financiering hand in hand gaan.

Mijn advies voor alle HR- en Finance afdelingen is om ongeacht de huidige situatie het eigenrisicodragerschap het eerste halfjaar van 2019 op de agenda te zetten!

Tips

  • Zorg ervoor dat alle stakeholders vroegtijdig betrokken worden
  • Maak een tijdplanning voor het gehele traject en laat de stakeholders zich committeren
  • Stem vooraf met elkaar alle wensen af en formulier een doelstelling
  • Laat je adviseren over alle financieringsoplossing, beleidskeuzes en dienstverlening (uitvoering)
  • Begin tijdig met het verzamelen van de relevante gegevens en zorg ervoor dat deze door een deskundige partij worden gecontroleerd.

Voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en komende wijzigingen verneem ik graag van u.

Groet,
Sil Wagenaar
(06) 12 11 8345

Sil Wagenaar, Relatiemanager

Meer van deze auteur