Controle Whk-premie loont!

Sunny Sharma, Senior SV-Specialist
4 juli 2019
245x bekeken

De Belastingdienst maakt regelmatig fouten bij het vaststellen van de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas. Hierdoor betalen veel werkgevers onterecht te veel premie. Reden genoeg dus voor een controle Whk-premie. Ook dit jaar controleren wij de beschikking van deze premie voor onze relaties. Met succes!

Veel fouten in Whk-premie

Tot nu toe hebben we een flink aantal bezwaren ingediend. Intussen zijn de eerste fouten in de premies gecorrigeerd! De oorzaken van de gemaakte fouten varieert. Zo komt het regelmatig voor dat de arbeidsongeschikte ex-werknemer niet ziek is geworden tijdens het dienstverband met de werkgever.

Onterechte doorbelasting

Een andere fout is dat een specifieke uitkering aan een werkgever wordt doorbelast terwijl er niet eens sprake was van een dienstverband tussen de uitkeringsgerechtigde en de werkgever.

Meer dan 100.000 euro te veel betalen

De financiële impact van een dergelijke fout is groot. Zo kan een onterechte toerekening over meerdere jaren tot meer dan € 100.000 aan onterechte premieheffing leiden. Het is dus van groot belangrijk dat deze fouten gecorrigeerd worden.

Controle Whk-premie: kent u de historie?

Ook goed om te weten: we doen meer dan controle van de premies. Wij bekijken ook de historie van uw premie. Zo maken wij inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn om deze lasten te verlagen, zowel op korte als lange termijn!

Whk-beschikking controle: ontdek of uw premie klopt

Benieuwd of u de juiste premie betaalt? Upload uw beschikking via deze veilige link
Onze specialisten zitten klaar. Goed om te weten: wij werken op basis van no cure, no pay. Bekijk hier hoe wij werken

Eerst meer weten?

Neem contact op met:
Samira Mouhoul
samira.mouhoul@hcscan.nl
(06) 83940929

Over Human Capital Services

Human Capital Scan maakt deel uit van Human Capital Services. Door goede kennis van de wetgeving en UWV en Belastingdienst besparen wij jaarlijks vele miljoenen voor werkgevers. Human Capital Services bestaat uit vier bedrijven:

  • Human Capital Alert – weet alles over het beperken van schade door arbeidsongeschiktheid
  • Human Capital Scan – verlaagt uw loonkosten door optimale toepassing van subsidies en kortingen
  • Human Capital Insurance – helpt de juiste verzekering te kiezen en bij het voorkomen en beperken van lang verzuim en Ziektewet en WGA-lasten
  • Human Capital Lab – eigen R&D-afdeling, waar voortdurend nieuwe diensten en producten worden getoetst en doorontwikkeld

, Senior SV-Specialist

Meer van deze auteur