Check uw WGA-instroom

Sil Wagenaar, Relatiemanager
8 juli 2019
301x bekeken

Kent u uw WGA-instroom? Grote werkgevers zijn de afgelopen jaren volledig verantwoordelijk geworden voor de lasten die ontstaan bij verzuim en arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers. Werknemers die na twee jaar ziekte door het UWV gekeurd worden, komen in aanmerking voor een WGA-uitkering. Deze uitkering wordt 10 jaar lang toegerekend aan de (ex-)werkgever.

Hoeveel WGA-uitkeringen?

Met dergelijke bedragen is het veel waard om inzicht te hebben in uw zogeheten WGA-instroom. Dit is het aantal werknemers dat in een bepaald jaar een WGA-uitkering krijgt, gedeeld door het aantal werknemers in uw organisatie twee jaar ervoor.

Online WGA-instroom bekijken

Benieuwd wat uw WGA-instroomcijfer is? En hoe u het doet ten opzichte van de sector en uw branche?

Check zelf uw WGA- instroom

Zoekt u meer vergelijkingen, zoals een benchmark met andere bedrijven in uw sector of branche? Neem contact met ons op

Benchmarking met publieke data

Met deze tool ‘WGA Benchmarking Dashboard’ kunt u alle grote bedrijven (dat wil zeggen meer dan 250 werknemers) bekijken. De tool is op basis van open data, zoals gegevens van UWV, CBS en de Kamer van Koophandel. Publieke gegevens dus, die door middel van slimme koppelingen goed inzicht creëren in de prestaties van individuele organisaties, per sector en per periode. Zo ziet u snel hoe uw organisatie ervoor staat.

Ziet u uw bedrijf er niet tussen staan?

Of heeft uw bedrijf minder werknemers? Grote kans dat de cijfers over uw organisatie wel degelijk bekend zijn. Neem contact op met onze experts op het gebied van arbeidsongeschiktheid, WGA-premie en ERD. Zij helpen u graag verder!

U wilt meer informatie of advies

Human Capital Alert is een van de vier bedrijven van Human Capital Services. Wij hebben experts op het terrein van langdurig verzuim en WIA, WGA, Eigenrisicodragen enz. Zij helpen u graag verder!

Contact met een specialist

Vraag om meer informatie of advies aan een van onze specialisten:
Sil Wagenaar
sil.wagenaar@hcscan.nl
(06) 1211 8345

Human Capital Alert
Oude Middenweg 17
2491 AC Den Haag
Nederland
info@hcalert.nl

088-1810 008

Sil Wagenaar, Relatiemanager

Meer van deze auteur